Konkurs za dodelu steonih junica u Vranju

Bez autora
Nov 03 2011

Grad Vranje raspisao je konkurs za dodelu 100 steonih junica. Pravo da konkurišu imaju stočari iz ove opštine koji imaju registrovano poljoprivredno domaćinstvo. Korisnik podsticajnih sredstava za razvoj stočarstva imaće sledeće obaveze: da narednih 5 godina ne sme otuđiti grlo koje je predmet podsticajnih sredstava, da u roku od 5 godina obezbedi steonu junicu koja će biti dodeljena drugom stočaru, bez nadoknade, sa spiska iz baze podataka koju će formirati Komisija, korisnik će snositi troškove veštačkog osemenjavanja i celokupne zdravstvene zaštite po prijemu grla i korisnik se obavezuje da u roku od 5 godina žensku telad, koju dobije od ove junice, može da prodaje isključivo poljoprivredniku na teritoriji grada Vranja. Prijave se mogu dostaviti poštom ili neposredno u gradskoj Upravi i to kod Pomoćnika gradonačelnika Srđana Vasiljevića (kancelarija br. 26, I sprat, telefon 402-398), kod člana gradskog Veća Žikice Antanasijevića (kancelarija br. 56, II sprat, telefon 402-333) i kod Miroslava Nikolića, koordinatora mesnih kancelarija, u Uslužnom centru. Rok za dostavljanje prijava je 11. novembar 2011. godine.

Konkurs za dodelu steonih junica u VranjuGrad Vranje raspisao je konkurs za dodelu 100 steonih junica.

Pravo da konkurišu imaju stočari iz ove opštine koji imaju registrovano poljoprivredno domaćinstvo.

Korisnik podsticajnih sredstava za razvoj stočarstva imaće sledeće obaveze :

  • Da narednih 5 godina ne sme otuđiti grlo koje je predmet podsticajnih sredstava;
  • Da u roku od 5 godina obezbedi steonu junicu koja će biti dodeljena drugom stočaru, bez nadoknade, sa spiska iz baze podataka koju će formirati Komisija;
  • Korisnik će snositi troškove veštačkog osemenjavanja i celokupne zdravstvene zaštite po prijemu grla;
  • Korisnik se obavezuje da u roku od 5 godina žensku telad, koju dobije od ove junice, može da prodaje isključivo poljoprivredniku na teritoriji grada Vranja. 

Prijave se mogu dostaviti poštom ili neposredno u gradskoj Upravi i to kod Pomoćnika gradonačelnika Srđana Vasiljevića (kancelarija br. 26, I sprat, telefon 402-398), kod člana gradskog Veća Žikice Antanasijevića (kancelarija br. 56,  II sprat, telefon 402-333) i kod Miroslava Nikolića, koordinatora mesnih kancelarija,  u Uslužnom centru.

Rok za dostavljanje prijava je 11. novembar 2011. godine, a više informacija o konkursu možete pronaći ovde.

Na ovaj način očekuje se uvećanje osiromašenog stočnog fonda, kao i stvaranje baze za unapređenje kvaliteta isporučenog mleka.

Prve junice trebalo bi da stignu početkom 2012. godine, a ovo je prva akcija u poslednjih desetak godina kojom se organizovano radi na poboljšanju strukture stočnog fonda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik